Memòria de peix

De la il·lustració al text

Des del dia que vaig entrar a la peixateria  on treballava que no puc deixar de pensar en ella. No em pregunteu pel color dels seus ulls, ni tan sols m’atreviria a dir si tenia els cabells llargs o curts, deixats anar o recollits. No puc deixar d’imaginar-me amb ella tot i que no sóc capaç de donar-li forma ni contorn. No vaig tenir temps d’apreciar els seus detalls, les seves línies i colors, el to de la seva pell o la grossor dels seus llavis. Va ser un enamorament difícil de descriure, per no dir impossible de transmetre.

Autora: Judit Iglesias

Amb mig albir del seu somriure el meu cor es va sobresaltar de tal manera que no vaig poder fer altre cosa que amagar el meu esguard, refugiar-me amb la mirada en qualsevol direcció que no fora la seva, i allí les vaig trobar, aquelles cues de peix. La veritat és que tampoc podria dir-vos de quin peix es tractava. Mai m’ha agradat el peix, de fet, només havia entrat a la cerca d’un ramet de julivert, esperant trobar a una mestressa prou generosa per fer-me el favor de donar-me’l. Com hagués pogut imaginar que em rebria un aquella visió tan sobrecollidora?

I allí em vaig quedar, atrapat. Incapaç de respondre als seus requeriments, impossibilitat a l’hora de vertebrar qualsevol encavalcament de sons o mots que es pogués arribar a considerar una oració amb sentit. Atrapat en la pau gèlida d’aquelles escames, d’aquells gris blavós, d’aquell rerefons de glaç. En un brot de valentia i temeritat vaig aconseguir sortir d’allí, habilitat per l’entrada d’un client que no entengué el perquè de la meva fugida, amb el cap cot, amb els reclams d’aquella veu que sorgia d’aquell amor al que no gosava identificar.

I aquí em trobo, davant del full en blanc, en front la memòria buida, intentant pintar-te, pretenent pescar algun detall que em permeti definir les teves faccions. Encara que per molt que m’hi esforci, per molt que exprimeixi els meus records al voltant d’aquella fita, només hi ha una imatge que es reprodueix, clara i distinta, en el meu cap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s