La Carta als Reis.

Darrerament, des d’alguns dels sectors del Govern, defensar la independència està esdevenint una espècie de relat en el qual els seus autors es desmelenen i aboquen totes les seves fantasies sense cap mena de limitació ni fre. La il·lusió que l’Onze de Septembre genera en certes persones sembla que els faci recobrar aquell anhel nadalenc, aquella innocència infantil en la que tot és possible i res podria fer creure que hi ha res més enllà de la màgia aparent.

Avui llegia l’últim d’aquests episodis en boca del Conseller Felip Puig, en el qual només li calia dir que en una Catalunya independent les autopistes es quedarien sense peatges o que els catalans i catalanes tindrien dret a una vida sexual digne.

1378132983_0

La il·lusió col·lectiva és imprescindible per emprendre processos de canvi profunds, però de la mateixa manera que aquesta resulta necessària per a la mobilització, no pot ser la justificació per a la normalització d’arguments buits de continguts i crides fantasioses.

Afortunadament hi ha col·lectius que ens brinden l’oportunitat d’accedir a dades i arguments basats en l’estudi i l’anàlisis (encara que aquests tampoc gaudeixen de la capacitat de predir el futur), així com de grups que ens ofereixen el fruit de la seva vigilància dels mitjans per comprendre millor qui ens diu què i de quina manera. I hauria de ser dels elements que de les seves tasques i la de molts altres ens que la societat civil  i el Govern deurien de prendre les energies per projectar el futur nacional que desitgem.

Esperem que els polítics madurin aviat i deixin d’escriure cartes als reis i comencin a prendre’s seriosament la construcció d’un país que respongui a les necessitats dels seus ciutadans.

Tard o d’hora hauran de comprendre que per molta voluntat i desig, les metes necessiten quelcom més que patges, camells i estrelles d’orient per assolir-se.

l’Optimista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s