Quan l’Arròs és de Més a Més.

Dissabte 29 de Juny, són les 09:30 del matí i en el Centre Cívic de Pla de Palau comença a sumar-se gent a la recepció. A l’hora convinguda som unes 8, 9 persones. En el pròxim quart d’hora en serem més de 15. Vora una vintena de socis del BdT de Pla de Palau que d’una o altra manera han estat aglutinant esforços, idees i propostes per materialitzar una proposta que des del moment del seu germinat fins al punt de floració només ha tingut 4 setmanes de gestació.

Més que nervis el que es respira és il·lusió, aquell neguit que no deixa ni la punteta del dit petit del peu dret tranquil. Aquella ànsia que fuig de la por al fracàs i que neix de la certesa que el dia serà gran, que les perspectives d’assistència són molt bones i que la meteorologia s’ha conxorxat amb l’esdeveniment.

El Banc del Temps del barri portava un any programant activitats, sortides, trobades, participant en actes diversos i remant per donar-se a conèixer. No tant per accedir a una mica de notarietat com per aconseguir fer-se més visible als veïns i a la gent que cohabita en el mateix espai i que sovint desconeix l’existència d’aquesta iniciativa. Ha estat necessari arribar a final de curs per tocar aquella tecla que donés sortida a aquesta voluntat.

Hi havia ganes de festa, i més, després de la mala sort de la pluja que havia castigat contundentment els actes de la Festa Major. I gràcies a l’entusiasme dels socis ha estat possible conjugar les aportacions diverses per donar forma i color a aquesta celebració.

Els socis, la força, l’organització i la motivació, les empreses locals facilitats amb el pa i una bona dosis d’obsequis: aperitius, postres i gel. El centre cívic el recolzament ple en tots els sentits: gestió, difusió i paciència infinita. Les entitats i grups del barri una bona dosis de festa, el remat del postres amb l’ampolla de cava i la xarxa de difusió de proximitat, el boca orella. Hi havia ànsia de festa i ningú ha volgut guardar-se un bri de confeti.

mes

El resultat de la fórmula no podia ser un altre que una jornada de luxe: animació infantil amb la Fadabruix, malabaristes, mags i follets trapelles, una actuació musical de primera amb la Girona Banda Band. Aperitius, amanida, profiterols amb xocolata, cava, i servei de bar a preus de l’ordre d’ampolla de vi a 2€, aigua (1’5l) 0’50 i refresc a 0’50.  Tot per 5€/persona.

Per arrodonir l’acte i fer-lo encara més inclosiu un 10% dels tiquets van ser entregats a persones que no poguessin permetre’s el  tiquet. La Festa havia de ser per tothom i res havia d’anar a la deixalleria. Així que el menjar que sobrés  seria entregat a entitats socials que es dediquen a donar assistència en aquest sentit.

Dissabte 29 de Juny, són les 18:30 al Centre Cívic de Pla de Palau. Més de 300 persones han pogut celebrar i sentir de primera mà el que era el Banc del Temps. De tu a tu, sense micròfons ni altaveus. Els últims socis ja tornen cap a casa després d’una jornada que gràcies a la voluntat i a la predisposició de tots els participants ha esdevingut una festa per tothom.  

Res pot fallar, quan l’arròs només és, el de més a més.

l’Optimista

One thought on “Quan l’Arròs és de Més a Més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s