Brots Verds.. fora de l’€uro.

En darreres entrades hem repassat la presència cada cop més estesa dels Bancs del Temps a Girona. En 1 i 2 podreu tornar a llegir sobre el paper que aquestes eines de desenvolupament comunitari estant duent a terme a l’hora d’obrir espais a la ciutadania per intercanviar recursos, enfortir vincles personals i socials i, en definitiva, ajudar a teixir en alguns casos i reforçar en d’altres, els llaços entre les persones i agents socials diversos.

En aquesta oportunitat volem dirigir el nostre focus en una altra iniciativa gironina que des de ja fa un temps segueix avançant i no deixa encabir a més i més gent: l’Ecoxarxa.

ecologo

L’Ecoxarxa “és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana en les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia”.

L’Ecoxarxa és doncs, una altra oportunitat per obrir un nou espai en el qual desenvolupar la nostra activitat i poder accedir a d’altres recursos. Un nou àmbit fora del marc de l’euro i de l’economia “oficial” en el que són els seus membres els qui tenen la possibilitat de regular i participar en la presa de decisions.

En una escena política, econòmica i social en la que la circulació de la moneda es trobada cada cop més restringida, i en la que l’accés a les fonts regulades d’aquesta (el treball bàsicament) és cada cop més escàs i en unes condicions més precàries, iniciatives com les ecoxarxes ens obren la possibilitat de defugir de la pressió d’un sistema econòmic que és incapaç d’oferir una sortida a les circumstàncies actuals.  Un finestra oberta que ens permet agafar aire per redibuixar la manera amb què hem de fer front a les necessitats particulars i socials. 

No necessitem més expertstècnics en els òrgans decisoris sinó que aquests construeixin mecanismes que facilitin la participació de les bases en aquests. La incapacitat per part dels òrgans de govern tan per mostrar-se accessibles com per percebre de manera assertiva el que succeeix en el si de la societat és el principal obstacle per trobar el camí cap a un model social millor.

l’Optimista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s