La CUP i la Voluntat de Transparència.

“La Veu del Carrer” és com es titula el blog del Grup Municipal de la CUP a Girona. Tota una declaració d’intencions de la qual se’n desprén un diagnòstic que cada dia que passa es fa més pal·lès: l’abisme que separa la quotidianitat dels ciutadans de l’esfera de les decisions polítiques.

Podríem enredar-nos en un debat sobre si realment la CUP és capaç de transmetre les preocupacions de la societat gironina a l’Ajuntament. O divagar sobre si el sistema de partits ho permet. Però l’objectiu d’aquest blog és destacar totes les aportacions positives que des de diferents àmbits ens permeten encarar el dia a dia de manera positiva i optimista. I per tant, deixarem que siguin els altres mitjans qui remenin i problemativitzin sobre aquests dubtes mentre dedicarem les pròximes línies a resaltar aquell aspecte que col·loca a la CUP a l’avantguarda de la construcció d’una política municipal diferent: la Voluntat de Transparència.

Concloguem o no que aquesta formació política aconsegueix fer arribar de manera representativa el sentir de la gent a l’Ajuntament de Girona, el que  podem afirmar amb rotunditat és que són la veu de l’Ajuntament al carrer. La CUP és dels pocs partits, sinó l’únic, que s’ha llençat sense temors a la realitat 2.0. I no com la majoria de polítics d’aquest país, no entenén aquests nous recursos com una nova via per seguir difonguent missatges de manera unidireccional durant la campanya electoral.

Tan des dels càrrec electes (cal destacar especialment en l’activitat d’en Jordi Navarro a la xarxa), com des d’altres punts de l’estructura del partit, la CUP interactua en el dia a dia de les diferents xarxes socials de manera còmode i desacomplexada. Allà on la Candidatura és present, obren una finestra. No importa que sigui en el Ple de l’Ajuntament o en una Festa Major.

Podríem perdre’ns en una iressoluble discussió entorn de si aquesta conducta es basa en mer propagandisme o si realment  existeix la voluntat de relatar el dia a dia de la formació. Sigui com sigui, aquest partit està conseguint el que el periodisme fa anys que va deixar de fer: investigar, fiscalitzar i comunicar el que succeeix entre bastidors.

El primer pas per dil·luir l’abisme que separa el Ple de l’Ajuntament dels ciutadans de la ciutat és fer visible el que allà dins hi succeeix. I no només  a través de documents oficials, sinó a través dels mitjans de comunicació que permetin fer arribar al màxim de la població el relat del que hi passa.

És per això que ens anima veure com és un partit el que ha prés la determinació de trencar els silencis que envoltaven l’activitat municipal. I desitgem que aquest només sigui el primer passet cap a uns processos de decisió política més transparents i que ens permetin sentir aquesta institució de la ciutat com un ens propi i en el que hi tenim alguna cosa a dir. 

l’Optimista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s